środa, 27 marca 2013

Czekoladowo-kokosowa jaglanka

Jaglanka to druga najzdrowsza - po gryczanej - dobrze nam znana kasza. Nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna, a dzięki sporej zawartości białka sycąca. Co ciekawe działa oczyszczająco - jeżeli więc chcemy pozbyć się z organizmu toksyn możemy zafundować sobie tygodniową dietę jaglankową, przepijaną ciepłą wodą. Składniki w niej zawarte poprawią wygląd skóry, paznokci i włosów, poprawią pamięć - dzięki lecytynie, a spożywane regularnie potrafią nawet zmniejszać mdłości towarzyszące ciąży.
Dopiero niedawno odkryłam, że jaglanka świetnie smakuje w akompaniamencie naturalnego kakao i wiórków kokosowych. W życiu bym nie pomyślała! Do tego wystarczy posłodzić do smaku dowolnym słodzidłem - ksylitol, zwykły cukier, cukier trzcinowy, etc. Nie polecam stewii bo zabiera tej potrawie cały urok. Musicie tego koniecznie spróbować!
*********************************************************************************
Chocolate-coconut millet
Millet gruel is the second healthiest - after the buckwheat - well-known groat. It does not contain gluten, it is easy to digest, and thanks to large amount of protein - very nutritious. If we want to get rid of toxins from the body, we can treat ourrselves with a weekly millet gruel - diet and drink warm water along with it. The ingredients contained in it will improve the skin, nails and hair, improve memory - due to lecithin content. Consumed regularly it can even reduce the nausea associated with pregnancy.
Only recently I discovered that millet gruel tastes great in the accompaniment of natural cocoa and dried coconut. Just sweet it to taste any kind of sweetener - xylitol, plain sugar, cane sugar, etc.. I do not recommend stevia because it takes all the charm of this dish. You have to try this!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...