niedziela, 26 maja 2013

Gulasz ze świeżych pomidorów z serowo-pomidorową tortillą


Ostatnio na listę ulubionych#1 trafiła pięknie podana zupa pomidorowa z bazyliowo-czosnkowymi naleśnikami. Zainspirowało mnie to do przygotowania tej gęstej zupy ze świeżych pomidorów, doprawionych zaledwie czosnkiem niedźwiedzim. Możecie dodać do niej zwykły czosnek, świeżą bazylię lub oregano - każde połączenie nada jej nowego charakteru. Jako dodatek tortilla nadziewana żółtym serem, suszonymi pomidorami, pestkami dyni i czosnkiem niedźwiedzim.
Czosnek niedźwiedzi dostaniecie w sklepach ze zdrową żywnością, w internecie i oczywiście na wszelkiego rodzaju jarmarkach, festiwalach, na których goszczą często stoiska z całą masą przypraw.
***
Fresh tomatos stew with cheese and tomato tortilla
Last time I put on the favorite list #1 the beautifully served tomato soup with basil-garlic pancakes. This inspired me to prepare this thick soup with fresh tomatoes and  wild garlic known also as bear's garlic.. You can add regular garlic, fresh basil and oregano - any combination will give the soup a new character. As an addition - tortilla stuffed with cheese, sun-dried tomatoes, pumpkin seeds and bear's garlic .
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...