Ostatnio na listę ulubionych#1
trafiła pięknie podana zupa pomidorowa z bazyliowo-czosnkowymi
naleśnikami. Zainspirowało mnie to do przygotowania tej gęstej zupy ze
świeżych pomidorów, doprawionych zaledwie czosnkiem niedźwiedzim.
Możecie dodać do niej zwykły czosnek, świeżą bazylię lub oregano - każde
połączenie nada jej nowego charakteru. Jako dodatek tortilla nadziewana
żółtym serem, suszonymi pomidorami, pestkami dyni i czosnkiem
niedźwiedzim.
Czosnek niedźwiedzi dostaniecie w sklepach ze zdrową żywnością, w
internecie i oczywiście na wszelkiego rodzaju jarmarkach, festiwalach,
na których goszczą często stoiska z całą masą przypraw.
***
Fresh tomatos stew with cheese and tomato tortilla
Last time I put on the favorite list #1 the beautifully served tomato soup with basil-garlic pancakes. This inspired me to prepare this thick soup with fresh tomatoes and wild garlic known also as bear's garlic.. You can add regular garlic, fresh basil and oregano - any combination will give the soup a new character. As an addition - tortilla stuffed with cheese, sun-dried tomatoes, pumpkin seeds and bear's garlic .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz