sobota, 1 czerwca 2013

Owsiane placuszki ze szparagami i ricottą


Czas nadchodzącej sesji zawsze oznacza wielkie gotowanie i eksperymenty kulinarne. Nie ma to jak zacząć je od śniadania. Oto i są owsiane placuszki z dodatkiem czosnku, zielonych szparagów serka ricotta i prażonego słonecznika. Zdrowo, pożywnie i w 15 minut. Idealne śniadanie na leniwą sobotę lub niedzielę. Możecie pominąć jajko zastępując je mielonym siemieniem lnianym.
***
Oatmeal pancakes with asparagus and ricotta
 Time of forthcoming universities exams is always full of great cooking and culinary experiments. The best to start it from breakfast. Here it is oatmeal pancakes with garlic, green asparagus, ricotta cheese and roasted sunflower. Healthy, tasty and ready in 15 minutes. The perfect breakfast on a lazy Saturday or Sunday. You can skip the egg replacing it with ground flax seeds.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...