Łatwe, warzywne curry na niedzielę. Aromat słodkiej papryki i marchewki
przeplata się z delikatną nutą mleka kokosowego zaakcentowanego
orientalnymi przyprawami. Najlepiej podawać je z ryżem, chlebem lub
noodlami. W towarzystwie świeżej kolendry a z braku takiej - pietruszki.
Mleko kokosowe nie niesie ze sobą żadnych znaczących wartości odżywczych
- poza błonnikiem - zawiera sporo nasyconych kwasów tłuszczowych -
czyli tych złych. Oczywiście jest nieodłącznym składnikiem każdego
curry, więc u mnie też nie mogło go zabraknąć. Poza tym kokos jest
łatwostrawny, więc nie zaszkodzi osobom z kłopotami żołądkowymi.
*************************************************************************
Sunday curry with peppers and carrots
Easy, vegetable curry for Sunday. The aroma of sweet peppers and carrots intertwined with a delicate hint of coconut milk emphasized by oriental spices. Best to serve it with rice, bread or noodles. Accompanied by fresh coriander or due to lack of such - parsley.
Coconut milk does not pose any significant nutritional value - beyond the fiber - it contains a lot of saturated fat - the bad ones. Of course it is an inherent component of any curry, so for mind I could not miss it also. Besides, coconut is easily digestible, so it's not going to harm people with stomach problems.
Coconut milk does not pose any significant nutritional value - beyond the fiber - it contains a lot of saturated fat - the bad ones. Of course it is an inherent component of any curry, so for mind I could not miss it also. Besides, coconut is easily digestible, so it's not going to harm people with stomach problems.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz