czwartek, 23 maja 2013

Koktajl na pobudzenie metabolizmu


Jak obudzić rano metabolizm? W książce Agnieszki Maciąg Smak szczęścia natknęłam się na ciekawą informację. Mianowicie podaje ona tam, że wg. badań przeprowadzonych przez Scripps Clinic w Kalifornii spożywanie połówki grejfruta przed posiłkiem pomaga stracić do pół kilograma tygodniowo - przy zachowaniu dotychczasowych zwyczajów żywieniowych. Abstrahując od tych cud-dietowych informacji owoce te stanowią świetne źródło witaminy C, mają dużo pektyny przyspieszającej trawienie i usuwają toksyny z naszego organizmu. Należy spożywać je tylko w stanie surowym. Nie słodzimy ich miodem i cukrem, bo takie połączenie zakwasi nasz organizm i spowoduje ich fermentacje. Pamiętajcie,że to co najlepsze występuje w owocowym miąższy dlatego miksujemy je w całości, obierając zaledwie z gorzkiej skórki.
Dziś mam dla was pyszny, poranny koktajl z grejfruta, jabłka i banana. Na dodatkowe przyspieszenie metabolizmy szczypta świeżego imbiru. Świetne połączenie smaków!
****
Cocktail to boost metabolism
How to wake up your metabolism? In the book Taste of happiness by Polish topmodel Agnieszka Maciąg, I came across an interesting information. She says there that the research conducted by the Scripps Clinic in California states eating half grapefruit before meals helps you lose up to half a kg a week - while retaining existing eating habits. Apart from these miracle-diet information these fruits are a great source of vitamin C, they have a lot of pectin accelerating digestion and remove toxins from our body. It should be eaten in a raw state. Do not sweeten them with honey and sugar, because this combination acidify the body and cause the fermentation.

Today I have for you a delicious, morning cocktail of grapefruit, apple and banana. For additional speeding up metabolisms I added a pinch of fresh ginger. Great combination of flavors!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...