O istnieniu pęczaku dowiedziałam się dopiero w zeszłym roku. On dopiero
położył kres temu odwiecznemu uczuciu niesmaku jaki wywoływało u mnie
słowo kasza. No bo taka kasza - co to za słowo? Z niczym miłym się nie
kojarzy - kaszak, kaszalot? Z dzieciństwa pamiętam kasze jęczmienną
mieloną z sosem mięsnym i ogórkiem kiszonym lub gryczaną z buraczkami i
co? I to na tyle...dzisiaj sama chętnie wracam do kasz odkrywając ich
różnorodność. W pęczaku można się zakochać. Jego charakterystyczne
"pękanie" w ustach dostarczy nam wielu doznań smakowych. Jest on
najbardziej wartościową kaszą jęczmienną, wieść na wikipedi głosi, że
można nawet łowić na niego ryby...te to wiedzą, co dobre.
Dzisiaj mam dla was pęczotto ze szparagami, koperkiem i odrobiną
ricotty, która nadaje wszystkiemu aksamitnego smaku. Jeżeli akurat nie
jecie nabiału pomińcie ser. Pęczotto jest wystarczająco aromatyczne bez
niego. Może zamiast tego odrobina płatków drożdżowych?
Pęczak można zastąpić ryżem, a szparagi dowolnym zielonym warzywem - brokułem, fasolką szparagową, szpinakiem, etc.
To kolejny nasz przepis na zabieganą sesję - czas przygotowania to 30
minut z zegarkiem w ręku, wliczając krojenie i wszelkie towarzyszące
procesy. Zatem smacznego i dobrej nauki lub miłego odpoczynku po pracy.
***
Barlotto with asparagus and ricotta
The existence of hulled barley appeared to me last year. It put an end to this eternal feeling of disgust that was caused by the word groats. From childhood I remember only ground barley groats with meat sauce and pickled cucumber or buckwheat with beets and what else? And that's all ... today I'm getting back to groats discovering their diversity. The pearl barley is sth you can fall in love with. Its distinctive "cracking" in the mouth will give us many taste sensations. It is the most valuable groats, wikipedia says that you can even catch fish on it ... they know what is good.
Today I have for you hulled barlotto with asparagus, dill and a touch of ricotta, which gives everything velvety taste. If you do not eat dairy products leave out the cheese. Barlotto is aromatic enough without it. Maybe instead of it add a bit of yeast flakes?
You can substitute hulled barley with rice and asparagus with any green vegetable - broccoli, green beans, spinach, etc..
This is another recipe for the university exam's time - preparation time is 25 minutes with a stopwatch in hand, including cutting and any associated processes. Bon appetit!
Today I have for you hulled barlotto with asparagus, dill and a touch of ricotta, which gives everything velvety taste. If you do not eat dairy products leave out the cheese. Barlotto is aromatic enough without it. Maybe instead of it add a bit of yeast flakes?
You can substitute hulled barley with rice and asparagus with any green vegetable - broccoli, green beans, spinach, etc..
This is another recipe for the university exam's time - preparation time is 25 minutes with a stopwatch in hand, including cutting and any associated processes. Bon appetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz